من امتع الاسماك في صيدها وخصوصا لو كانت كبيرة شوية.
موسم الموزة
صيد الموزة يبدأ تقريبا من اول شهر فبراير وبيستمر معاك لغاية نص الصيف تقريبا وتقريبا بينتهي مع موسم فيضان النيل
حد ممكن يسالني ايه دخل فيضان النيل بالبحر
اقولكم
معروف طبعا ان النيل بيصب في البحر المتوسط ومع الفيضان بيجي الطمي وعلشان كده بنلاقي مية البحر معكرة في موسم الفيضان وده بيكون موسم لبعض الاسماك زي السردين والميرا والمياس
وفي نفس الوقت اسماك تانية بتهرب من العكرة زي الموزة.
طرق صيد الموزة
الموزة غالبا بنصطادها بالبوصة اليد وصعب جدا صيدها بالماكينة الا في عرض البحر (التسقيط)
صيد الموزة بالبوصة اليد
الموزة من الاسماك الحساسة جدا وبقها ضعيف جدا علشان كده بنستخدم سلاح صغير وشعر ضعيف
ودايما الموزة بتكون اسراب كبيرة وبتعوم تحت سطح المية بمتر او مترين
اما في عرض البحر بتكون في نص عمق المية (بين الميتين)
الشعر الاساسي 25
شعر الفروع 18 او 15
ممكن تستخدم 20 بس انا عن نفسي مش بفضله
السلاح 24 او 22 وبالكتير 20
شعر الفروع بيكون قصير يعني طول السلاح 20 سم والتاني 15 سم
الموزة زي ما قلنا سمكة بقها حساس وضعيف وده بيبان من طريقة اكلها لانك بتلاقي الفلة بتغمز بطريقة سريعة زي ما تكون بتترعش
طبعا لو انت رديت في السمكة بقوة اللهم انك حتلاقي بق السمكة بس هو اللي في السنارة علشان كده وانت بتصطاد الموزة مش لازم ترد في السمكة كل اللي عليك هو انك ترفع الفلة من المية
والموزة الكبيرة سمكة قوية لكن اوعى ترخي ايدك وانت بترفعها لانها حتروح منك الموزة لازم ترفعها على العاصي
الطعم المفضل للموزة هو الجمبري العقر او البلانص المقشر وبتقطعه حتت صغيرة وتطعم بيه
وممكن البرغوت بس تشيل الراس
وبعد كده تيجي العجينة
واذا كنت بتصطاد في عرض البحر بيكونالصيد بالماكينة او اللنسة ومن غير فلة وبتعمل 7 او 8 سنانير فوق بعض (سبحة) وتسقط للموزة.
موسم الموزة
صيد الموزة يبدأ تقريبا من اول شهر فبراير وبيستمر معاك لغاية نص الصيف تقريبا وتقريبا بينتهي مع موسم فيضان النيل
حد ممكن يسالني ايه دخل فيضان النيل بالبحر
اقولكم
معروف طبعا ان النيل بيصب في البحر المتوسط ومع الفيضان بيجي الطمي وعلشان كده بنلاقي مية البحر معكرة في موسم الفيضان وده بيكون موسم لبعض الاسماك زي السردين والميرا والمياس
وفي نفس الوقت اسماك تانية بتهرب من العكرة زي الموزة.
طرق صيد الموزة
الموزة غالبا بنصطادها بالبوصة اليد وصعب جدا صيدها بالماكينة الا في عرض البحر (التسقيط)
صيد الموزة بالبوصة اليد
الموزة من الاسماك الحساسة جدا وبقها ضعيف جدا علشان كده بنستخدم سلاح صغير وشعر ضعيف
ودايما الموزة بتكون اسراب كبيرة وبتعوم تحت سطح المية بمتر او مترين
اما في عرض البحر بتكون في نص عمق المية (بين الميتين)
الشعر الاساسي 25
شعر الفروع 18 او 15
ممكن تستخدم 20 بس انا عن نفسي مش بفضله
السلاح 24 او 22 وبالكتير 20
شعر الفروع بيكون قصير يعني طول السلاح 20 سم والتاني 15 سم
الموزة زي ما قلنا سمكة بقها حساس وضعيف وده بيبان من طريقة اكلها لانك بتلاقي الفلة بتغمز بطريقة سريعة زي ما تكون بتترعش
طبعا لو انت رديت في السمكة بقوة اللهم انك حتلاقي بق السمكة بس هو اللي في السنارة علشان كده وانت بتصطاد الموزة مش لازم ترد في السمكة كل اللي عليك هو انك ترفع الفلة من المية
والموزة الكبيرة سمكة قوية لكن اوعى ترخي ايدك وانت بترفعها لانها حتروح منك الموزة لازم ترفعها على العاصي
الطعم المفضل للموزة هو الجمبري العقر او البلانص المقشر وبتقطعه حتت صغيرة وتطعم بيه
وممكن البرغوت بس تشيل الراس
وبعد كده تيجي العجينة
واذا كنت بتصطاد في عرض البحر بيكونالصيد بالماكينة او اللنسة ومن غير فلة وبتعمل 7 او 8 سنانير فوق بعض (سبحة) وتسقط للموزة.
أعدته للنشر:يمنى ناصر
تحت إشراف:أ/ أمانى أسماعيل
المصدر:http://aradina.kenanaonline.com/topics/57753#http://www.gafrd.org/posts/525339?re=525340
المصدر:http://aradina.kenanaonline.com/topics/57753#http://www.gafrd.org/posts/525339?re=525340
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق